Wat we doen

Moveoo is er voor mensen die dak- of thuisloos zijn of dreigen te worden en tijdelijk behoefte hebben aan ondersteuning. Onze werkwijze is veelzijdig en persoonlijk. Bij Moveoo werken 150 gespecialiseerde hulpverleners, verspreid over heel Limburg. Zo zijn we altijd in de buurt.

Maatschappelijke opvang

Voor mensen die dak- of thuisloos zijn geworden voor wie geen andere oplossing in het vooruitzicht is, bieden we tijdelijk onderdak in de vorm maatschappelijke opvang. Opvang vindt plaats in een trajecthuis in de wijk of op een 24-uurs locatie van Moveoo. Je hebt meteen een dak boven je hoofd en hoeft de straat niet meer op. Overdag kun je bij ons terecht voor alle regelzaken in je traject. Tijdens het verblijf ondersteunen we je in het proces richting een voorspoedige, zelfstandige terugkeer in de samenleving. Daarbij neem jij altijd zelf het voortouw.

Neem contact op

Vrouwenopvang

Als je door huiselijk geweld of misbruik niet langer thuis kunt wonen, kun je terecht in onze opvang in Noord- en Midden-Limburg. Als er kinderen zijn, kunnen die ook mee. Er is professionele begeleiding voor jou en voor je kinderen. Samen maken we een stappenplan voor een stabielere toekomst. We kijken daarbij naar het hele plaatje: je woonsituatie, financiën en hoe je straks verder gaat.

Jouw krachten en talenten stellen we centraal. Daarom begeleiden we jou met de methodiek Krachtwerk. Kinderen krijgen hulp via de methodiek Veerkracht. Na je verblijf in de opvang kun je ook ambulante thuisbegeleiding krijgen. Dan word je ondersteund door een professionele begeleider die bij jou thuis komt.

In aanmerking komen

Beschermd wonen

Heb je veel problemen en ben je niet op korte termijn in staat om zelfstandig te wonen? Dan biedt Moveoo je een tijdelijke beschermde plek om te wonen, met als doel om je situatie te stabiliseren en verbeteren. Daarna kun je doorstromen naar een eigen woonruimte, waarbij wij je ondersteunen. Sommige mensen hebben langdurige, complexe problemen. Dan kom je in aanmerking voor langdurig verblijf. De woonvoorzieningen van Moveoo liggen verspreid over Noord- en Midden-Limburg en de Westelijke Mijnstreek. Ook als je verslaafd bent kun je hier terecht.

In aanmerking komen

Ambulante begeleiding

Sommige mensen hebben een steuntje in de rug nodig om thuis goed te kunnen blijven functioneren. Ook willen we terugval zo goed mogelijk voorkomen. Daarom geven we niet alleen begeleiding aan mensen die bij ons verblijven, maar ook aan mensen die eerder tijdelijk bij Moveoo hebben gewoond of die een Wmo-beschikking voor begeleiding hebben gekregen van de gemeente. Zo staan we je thuis met raad en daad bij. We bieden altijd hulp aan de hand van je individuele behoeftes en zorgen voor laagdrempelige, persoonlijke en doelgerichte aandacht.

Dagbesteding en activering

Een zinvolle daginvulling is erg belangrijk. Dat biedt houvast, structuur en zingeving. Wij helpen je om deze zingeving weer te ervaren. Samen met jou bekijken we welke arbeidsmatige activiteiten bij je passen en die je helpen om weer te participeren in onze maatschappij. Bezig zijn, iets leren, je nuttig voelen en onder de mensen komen draagt bij aan herstel en perspectief. Samen zoeken we naar mogelijkheden voor betaald of onbetaald werk dat motiverend en stimulerend werkt.

Forensische zorg

Forensische zorg is zorg die door de rechter is opgelegd. Het kan bestaan uit geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg. De rechter legt vaak forensische zorg op aan iemand die een strafbaar feit heeft gepleegd en daarbij een psychische stoornis of verstandelijke beperking heeft. Een psychiatrische of psychische stoornis, verslaving of verstandelijke beperking kan namelijk een reden zijn van een strafbaar feit. Om herhaling van een strafbaar feit te voorkomen, is begeleiding en behandeling dan heel belangrijk. Moveoo werkt in de trajectbegeleiding nauw samen met Justitie, behandelaren en reclassering.

 

Crisis- of gezinsopvang

Wanneer het thuis niet meer gaat omdat er sprake is van een crisissituatie, kun je terecht bij onze crisisopvang. Een crisissituatie kan ontstaan door het niet betalen van huur of vanwege overlast, door een relatie die stukloopt, door misbruik of mishandeling. In de crisisopvang verblijf je met eventuele kinderen maximaal twaalf weken. In die tijd helpen wij je op weg terug naar een zelfstandig bestaan. We bieden concrete en persoonlijke hulp, bijvoorbeeld bij het vinden van een woning of het op orde brengen van geldzaken.

Meer informatie?

Meer informatie nodig?

Contact opnemen